zaterdag 28 maart 2009

Kliederen RhinoOmdat ik niet meteen terecht kon voor de cursus (begon in september en ik begon met schilderen in januari) heb ik voor die tijd me nog vermaakt met acryl. Puur om eens te kijken hoe het werkt en wat te oefenen. Het was immers een tijd geleden dat ik uberhaupt een potlood vast had gehouden. Beetje oefenen voor vorm e.d. was wel even nodig ;) Diegene die me kennen weten dat ik dol ben op Africa en ook de dieren die je daar kunt vinden. Vooral in het begin van mijn geklieder heb ik mijn inspiratie gehaald uit onderwerp Africa. Ik ben meerdere malen op safari geweest en heb dus ook genoeg foto's om te gebruiken als inspiratiebron. Omdat ik nog niet weet hoe ik de schilderijen het beste kan fotograferen is deze iets van de zijkant genomen omdat op deze manier de kleuren het beste erop uit komen en geen problemen had met lichtweerkaatsing op het doek. Kortom, ik heb nog een hobby erbij: leren fotograferen!

3 opmerkingen:

 1. Hee Lisa! wat een leuke blog! En noem dat maar kliederen ;-) Beste tip voor mooie foto's is om ze buiten te nemen op een bewolkte dag (ook handig als het op dat moment niet regent). Door het egale, diffuse licht krijg je geen weerkaatsingen. Je toestel paralel houden met het doek zodat er geen schuine kanten ontstaan en dan moet het lukken! O ja: niet flitsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej Sasja,

  Bedankt voor de tip!! Dit heb ik vandaag uitgeprobeerd en ben begonnen met de 300 serie. Bewolkt en camera paralel houden werkt erg goed! Nu is het wachten op weer een wolk. Het is vandaag eindelijk erg mooi weer, maar geen goede dag voor fotograferen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat komt goed uit, want ik ben ook dol op afrika !! erg mooi gedaan Lisa

  BeantwoordenVerwijderen